SUSHIRIISI | ||
250g | Blue Dragon -sushiriisiä | |
2rkl | Blue Dragon -riisiviinietikkaa | |
1rkl | sokeria | |
1tl | suolaa | |
TAI | ||
0.5dl | Blue Dragon Sushi Su –kastiketta | |
TÄYTTEET | ||
8kpl | Blue Dragon Nori -merileväarkkia | |
1.5dl | majoneesia | |
1.5tl | Blue Dragon Wasabi -tahnaa | |
1dl | paahdettuja seesaminsiemeniä | |
250g | graavattua tai kylmäsavustettua lohta | |
2-3kourallista | kourallista salaattisekoitusta tai rucolaa |
1. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sushi Su -etikka on käyttövalmista. Mausta riisi viinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.
2. Leikkaa graavi- tai kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku tulitikkumaiseksi, leväarkin pituiseksi suikaleiksi. Sekoita wasabitahna majoneesiin.
3. Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi. Lusikoi riisille majoneesia ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä. Asettele riisille seuraavaksi lohiviipaleet ja kurkkusuikaleet. Lisää viimeiseksi päälle kourallinen rucolaa.
4. Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi, isoksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki.
5. Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla karkkia muistuttava rulla puoliksi. Nauti heti!