600-800 g | lohifileetä | |
0.75dl | Blue Dragon teriyakikastiketta | |
0.25dl | sitruunamehua | |
0.5dl | paahdettuja seesaminsiemeniä | |
Blue Dragon SUSHIRIISI | ||
250g | Blue Dragon sushiriisiä | |
2rkl | riisiviinietikkaa | |
1rkl | sokeria | |
1tl | suola | |
TAI | ||
0.5dl | Blue Dragon Sushi Su -kastiketta | |
LISÄKSI | ||
0.5kpl | kurkku | |
1kpl | paprika | |
1kpl | porkkana | |
2kourallista | kourallista salaattisekoitusta | |
KASTIKE | ||
1-2tl | tuoretta Blue Dragon inkivääritahnaa | |
2tl | Blue Dragon valkosipulitahnaa | |
0.5dl | Blue Dragon seesamiöljyä | |
1rkl | sokeria | |
0.5dl | Blue Dragon japanilaista soijakastiketta | |
0.5kpl | tuore punainen chilipalko | |
TARJOILUUN | ||
paahdettuja seesaminsiemeniä | ||
1kpl | Blue Dragon nori-merileväarkki |
1. Poista kirjolohifileestä ruodot ja leikkaa annospaloiksi. Sekoita teriyakikastike ja sitruunanmehu keskenään. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.
2. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sushi Su -etikka on käyttövalmista sellaisenaan. Mausta riisi viinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.
3. Leikkaa kurkku, paprika ja porkkana noin viiden sentin pituisiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
4. Yhdistä kastikkeen kaikki raaka-aineet ja kaada kasvisten päälle.
5. Nosta kalapalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kypsennä kalapaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
6. Kokoa salaatti laakealle lautaselle laittamalla sille ensiksi sushiriisiä, sitten marinoituja kasviksia ja kourallinen salaattisekoitusta.
7. Nosta kuuma lohipala salaatille ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja suikaloitua merilevää.