Vietnamilaiset rullat ovat maultaan raikkaita ja rapeita syötäviä. Rullat valmistuvat vaivattomasti käärimällä kasvikset, katkaravut ja riisinuudelit riisipaperirullan sisään. Niitä on mukava valmistaa yhdessä koko perheen voimin! Rullat nautitaan dippaamalla niitä maun mukaan erilaisiin kastikkeisiin. Voit valita valmiita Blue Dragon kastikkeita tai kokeilla tehdä itse Vietnamilaista dippikastiketta.
salaatin lehtiä suikaloituina | ||
2 | porkkanaa suikaloituna | |
0,5 | kurkku suikaloituna | |
ituja | ||
100g | riisinuudeleita keitettynä | |
1-2pss | katkarapuja | |
korianteria | ||
minttua | ||
Blue Dragon Spring roll wrapper Riisipaperi | ||
Dippikastike | ||
2 | valkosipulin kynttä, ohuiksi siivuiksi viipaloituna | |
1 | chilipalko viipaloituna | |
2rkl | sokeria | |
3rkl | Blue Dragon Kalakastike | |
3rkl | limemehua | |
3rkl | vettä | |
Kokeile näiden kanssa: | ||
Blue Dragon Spring roll sauce | ||
Blue Dragon Mango-Chilli sauce | ||
Blue Dragon Makea chili dippikastike | ||
Blue Dragon Makea chili & inkiväärikastike |
1. Pilko ja suikaloita täytteeksi tulevat vihannekset ja sulata katkaravut.
2. Kasta riisipaperiarkki lämpimään veteen hetkeksi, ravista varovasti ylimääräinen vesi pois ja aseta se isolle lautaselle tai leikkuu laudalle.
3. Aseta täytteet riisipaperin päälle ja kääri rullaksi.
4. Dippaa rullat Blue Dragon Nuoc Cham Spring Roll -kastikkeeseen tai itse tekemääsi Vietnamilaiseen dippikastikkeeseen. Kokeile myös makeaa Blue Dragon Sweet Chili dippikastiketta.
VALMISTUSOHJE KASTIKKEELLE (suolainen)
1.Sekoita limemehu ja sokeri lämpimään veteen ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.
2.Lisää kalakastike, chili ja valkosipuli. Anna maustua hetken.
3.Maistele ja säädä aineksien määrää oman makusi mukaan!